Årets hund & Årets unghund

​Klubvinder - Årets Drente 2006

Som tidligere annonceret er der fra 2006 blevet indført en ny titel i Dansk Drentsche Patrijshond régi. Titelen erstatter den tidligere ”Årets Drente” pokal, men til forskel fra tidligere er det nu en titel som stambogsføres. Bestyrelsen har fået malet et billede med tre drenter som motiv, som vandrepokal.

Dette billede vil så kunne pryde ”prale”væggen hos den dygtige hund og hundefører som vinder pokalen. Med pokalen følger en bog, hvori vinderne kan skrive lidt om hunden, og evt. indsætte et billede. Når billedet så skal uddeles til en ny dygtig og ihærdig hundefører, får man et nedfotograferet eksemplar af billedet til eje.

Som tidligere nævnt, skulle pokalen som årets Klubvinder for første uddeles for år 2006. Dette skete på årets familieweekend d. 11/12. august på fyn. Det blev en meget tæt kamp, idet Rikke Hansen med Soffi v.d. Vijf Gezellen, og Morten Overgaard med Nørlund Freja begge endte á point, da der efter reglerne var optalt de bedst opnåede resultater, så der skulle en ekstra ”runde” nærtælling til.

Efter reglerne er det så de næst bedst opnåede resultater der tæller, men også her lå de to kompetanter lige. Herefter måtte der så en optælling af de tredje bedste opnåede resultater til, før de blev klart, at Rikke Hansen med Soffi, blev den første vinder af Dansk Drentsche Patrijshond’s Klubvindertitel.

I ønskes et stort tillykke med de flotte resultater og den fornemme pokal.

Soffi v. d. Vijf Gezellen DKK 07413/2001​

Lidt om racen

“Drenten” hører til blandt de stående jagthunde og er en glimrende apportør. Det er en arbejdsivrig hund, men samtidig en god familiehund, som nemt tilpasser sig forskellige situationer.

Har du spørgsmål?

Send en mail til webmaster@drenteklub.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

CVR​: 42089648