Jubilæumsåret 2009​

​Tak til Sponsorer

En stor tak til sponsorer, for at yde hjælp til dagen i form af hundegodbidder, gaver til vinderne af dysterne samt jagtstien, hjælp til at dagens aktiviteter blev mulige. Tak til de der stillede terræn til rådighed og ikke mindst tak til medlemmer af Drenteklubben samt 5-klub medlemmer, for at i deltog på dagen. Tak for gaver i forbindelse med jubilæumsdagen.

Tusind tak for sponsorater til:
- Olivers
- Østjysk Hundecenter
- Michaels Jagt og Fiskeri
- Danmarks Jægerforbund
- Lighthouse


Jubilæumsdag, en hyggelig dag i familiens tegn.

Dagen startede med morgenmad og kaffe på Gestelevlundevej, i Ringe. Vel mødt var deltagere fra 5-klub, der skulle dyste i apporteringsprøven samt schweiss, dommere, medlemmer fra Drenteklubben samt hjælpere til dagen.

Dysten gik i gang og interesserede heppede med på sidelinjen. Formændene fra klubberne blev taget med ud til flugtskydning, hvor de skulle ramme, eller forsøge at ramme, 40 duer, der blev sendt af sted som en agerhøne nu ville flyve.

De der ikke fulgte dysten havde mulighed for at gå igennem familie jagtstien. Stien var tilrettelagt således, at man både skulle bruge hund samt børn, for at løse alle posterne. Det gav nogle ret interessante familiesammensætninger og heldigvis var børnene ikke blege for at hjælpe til, hvor det kneb.

Familie jagtstien havde poster lige fra vildtkending til pølseapportering, der var også lagt hollandske lege ind i en af posterne, samt spørgsmål om jagtloven samt Holland. Der var rigtig fin aktivitet på stien og heldigvis havde vi været heldige at få sponsorgaver, så vi kunne hylde de tre dygtigste hold. Herudover kunne man skyde simulatorskydning med laser og læse og se billeder af Drenten gennem tiden.

Dystens vinder blev Vizsla, rigtig flot, tillykke til dem, 2. pladsen gik til Drenterne, 3. pladsen til Gl. Dansk og 4. pladsen til Weimaranerne. Langhårsklubben kunne desværre ikke deltage.

Eftermiddagen bød på hollandske kager, kaffe og hyggesnak. Det var rigtig hyggeligt at se nye og gamle medlemmer på dagen. Det er uden tvivl deltagerne der var med til at gøre dagen til nogen helt særligt. Det har været forarbejdet værd.

Aftenen fortsatte på Brobyværk Kro, med god mad og hyggelig snak. Formanden holdt en meget rørende tale, herudover fik Johanna Jongstra og Holger pokalen og titel årets unghund og Gitte Becher med Ayla fik overrakt Årets Drente billede – meget velfortjent og tillykke til begge to.

​​

Invitationen til jubilæumsdagen

2009 er året hvor Dansk Drentsche Patrijshond Klub har eksisteret i 10 år.
Det vil vi gerne fejre og vi håber du har lyst til at være med, til at sætte

præg på dagen og gøre den til noget ganske særligt.

Jubilæumsdagen vil blive afholdt lørdag den 29. august 2009 på

Gestelevlundevej 31, Ringe, hos Jesper og Trine. Dagen vil have karakter af

hygge for familien, forsøgt tilskrevet lidt hollandsk karakter og bestemt ikke uden en dyst i jagtens sjove aktiviteter. Programmet for dagen er(vi forbeholder os ret til at lave ændringer)

8.00 – 10.00 Velkomst og morgenmad, Gestelevlundevej 31, Ringe

9.00 – 12.00 Dysten i 5-Klub regi foregår på omkringliggende arealer.

Dysten består af Apporteringsprøve samt et 3 timers schweiss spor samt flugtskydning.

10.00 – 12.00 Familiejagtsti m/hund åbner.

12.00 – 13.00 Frokost fra Brobyværk Kro. Alle formelle taler bør holdes i denne time.

(Der vil være mulighed for at købe sodavand og øl.)

13.00 – 15.00 Familiejagtstien genåbner.

17.00 Afslutning på dagen.

18.30 Festen for Dansk Drentsche Patrijshond Klubs medlemmer starter.

Afholdes på Brobyværk Kro.

Til apporteringsdysten udvælger klubbernes bestyrelse 2 Vizsla, 1 Gl. Dansk Hønsehund, 2 Langhåret Hønsehund, 2 Drentsche Patrijshond, samt 2 Weimaraner. De gennemgår den almindelige apporteringsprøve.

Til Schweiss sporet udvælges også, 1 Vizsla, 1 Gl. Dansk Hønsehund, 1 Langhåret Hønsehund, 1 Drentsche Patrijshond, samt 1 Weimaraner. De skal gennemføre et 3 timers 400m spor.

Det skal være tre forskellige hunde indenfor hver race. Prøven bliver ikke stambogsført.

Aftenens festligheder fortsættes på Brobyværk Kro, hvor menuen er sammensat specielt til os. 3 retter bestående af Fisketallerken m/brød, Agerhøne a la Marsk-Bille/m Vildtfløde sauce, hjemmelavet is. Der serveres kaffe og småkager efterfølgende. Der arrangeres børnemenu også. Drikkevarer tilkøbes for egen regning.

​Prisen for deltagelse I jubilæumsdagen er 150 kr. pr. Person, børn 50 kr.

Jubilæumsudvalget

Henning Wilstrup, Jesper Langfeldt,

Gitte Becher og Sandie Rosenberg​

Lidt om racen

“Drenten” hører til blandt de stående jagthunde og er en glimrende apportør. Det er en arbejdsivrig hund, men samtidig en god familiehund, som nemt tilpasser sig forskellige situationer.

Har du spørgsmål?

Send en mail til webmaster@drenteklub.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

CVR​: 42089648