Resultater 2013

​Schweissprøve i 5-klub regi ved Pamhule, Vojens.

den 5. maj deltog 5 drenter på 5-klubs schweissprøve i Pamhule.
4 af drenterne bestod med præmiering. 

Fra venstre ses Johanna Jongstra med Eros, 1. præmie
Else Marie Munk med Diesel, 2. præmie
Henning Wilstrup med Tessa, 1. præmie og pokal
Knud Flemming Madsen med Pascha, 3. præmie.

Tillykke til jer og godt gået! 

Markprøve i Bedsted 30. marts 2013.

11 Drenter samt 1 ruhår, var tilmeldt markprøven i Bedsted. Alle 12 var åbenklasse hunde.

Prøven var blevet flyttet en uge frem grundet sneen og kulden.

Vi mødtes på Bedsted Ridecenter, hvor John og Gitte havde dækket op i rytterstuen med morgenmad og kaffe, til at komme i gang på. Vi var 20 samlet til morgenkaffe. Efter morgenkaffen drog vi af sted til marken. Der var stadig dækket af lidt sne hist og pist, da der var faldet lidt sne om morgenen. Vejret var frisk og vinden var faktisk fin.

Vi havde alle nogle gode muligheder for at få vist, hvad vi kunne JAlle kom for fugl, men løste opgaven meget forskelligt. et par af hundene viste i sin naturligste form, hvordan man skal prelle – eller rettere, hvordan man bliver hurtigt færdig. Der er lidt at arbejde med. Tak til dommer Allan Bredsgaard for din indsats som dommer på vores prøve. Det var utrolig positivt at få nogle gode ord med på vejen af en med god erfaring, samt dit positive syn på hvordan Drenternes jagtiver har udviklet sig i den rigtige retning. Det er altid sjovt at høre, hvordan andre ser på racen og Allan har jo set de første Drenter på markprøve, da racen kom til Danmark.

Da middagsklokken ringede, stod vi tilbage med 3. førstepræmier og alle var færdig bedømt – matchningen skulle foregå efter frokosten. Tilbage i rytterstuen ventede en god frokost og og lidt varme til de kolde kinder.

Matchningen foregik på marken ved siden af ride centeret, de tre hunde med 1. præmie var Mosehøjs Eros ført af Johanna Jongstra, Bjergvejen’s Buster ført af John Møller samt Diesel V.’t Arret ført af Else Marie Munk Jensen.

Efter lodtrækning var det blevet bestemt, at Buster og Eros skulle starte. Buster opnåede stand, men der var intet at påvise, så var det tak for i dag. Diesel blev skiftet ind og hundene fortsatte med at afsøge marken. Eros finder fugl i højre side, trækker lidt op til stand, men kan ikke stå for fristelsen og går fuglen op, er rimelig rolig i opfløj, men nok til at matchningen er slut og Diesel kan udråbes som vinder.

Tilbage i rytterstuen var der serveret kaffe og hjemmebagt kage. Dommer Allan Bredsgaard gav kritikker af hundene med et godt glimt i øjet, og uddelte de velfortjente pokaler og præmieglas.

De tre præmierede hunde:

Diesel V.t Arret 1. præmie – vandt åbenklasse pokal

Mosehøjs Eros 1. præmie

Bjergvej’s Buster 1. præmie

Herudover blev der udleveret et par andre pokaler:

Harepokalen gik til Mosehøjs Amfri Pascha Elvira ført af Knud Flemming Madsen for sin eftersætning (efter fugl) ud af anvist terræn.

Opmuntringspokalen blev givet til Mosehøjs Cille ført af Sandie Rosenberg, vist mest givet til ejeren, som skal lære at stole på sin hund. J

Stor tak til John og Gitte for en super velarrangeret prøve i det Sønderjyske, tak til Søren, som ledte os med en sikker hånd gennem terrænet, tak til hjælpere og til dommer samt til alle jer der deltog og var med til at skabe en rigtig hyggelig dag.

Vi glæder os allerede til næste års markprøve i Drenteklubben.​​

Udstilling i Uldum Hallen 2. februar 2013

Hvalpe Klasse - Hanhund
Zanto Van Drentenpassie 4079409,
Hvid Med Brune Aftegninger (Milo - Damita Van
Drentenpassie)(w)
Præmie: SL, 2. vinder

Mosehøjs Mazmal Aleks Dk14440/2012,
Hvid M Brun (DEVDHCH NLCH Mazzel Fan't Suydevelt -
Mosehøjs Sidin Malou)(w)
Præmie: SL, 1. vinder

Hvalpe Klasse - Tæve
Mosehøjs Mazmal Cille Dk14445/2012,
Hvid M Brun (DEVDHCH NLCH Mazzel Fan't Suydevelt -
Mosehøjs Sidin Malou)(w)
Præmie: SL, 1. vinder og Dagens bedste Hvalp.

Juniorklasse - Hanhund
Boaz-Mila V.D. Neerbosche Wateren
Dk18957/2012, Hvid M Brun (Beye Emie V.D.
Neerbosche Wateren - NLCH Mila-Nouka V.D. Neerbosche
Wateren)(w)
Præmie: Excelent, 1. vinder

Lillebrusen's Ferron Dk18548/2011, 

Hvid m. Brun (Ferron V. Drentenpassie - DKCH Fog's Ayla)(w)
Præmie: Good

Åben Klasse - Hanhund
Sandmosen's Tjalfe Dk18213/2010, 

Hvid M Brun (Siko - WW10 Fog's Lucca)(w) 

Præmie: Very Good, 1. vinder

Championklasse - Hanhund
DKCH Mosehøjs Bufri Eros Dk09746/2009,
Hvid M Brun (Bjergvejen's Buster - Frida)(w)
Præmie: Excelent, 1. vinder, Bedste han, Bedst i racen - BIR

Juniorklasse - Tæve
Vindhøj's Milou Dk16582/2011,

Hvid M Brun (Milo - DKCH Lillebrusen's Tessa)(w)
Præmie: Very Good, 1. vinder

Åben Klasse - Tæve
WJW11 Sandmosen's Novia Dk18215/2010,
Hvid M Brun (Siko - WW10 Fog's Lucca)(w)
Præmie: Excellent, 1. vinder

Brugshundeklasse - Tæve
DKCH Lillebrusen's Tessa 22204/2006,
Hv/B (DKCH NORDCH Nørlund Darino - DKCH Fog's
Ayla)(w) 

Præmie: Excellent, 1. vinder, Bedste tæve, BIM​​

DDPK Familieweekend i det Fynske den 7. – 9. juni, Vissenbjerg

Det var et dejligt sted at holde familieweekend, masser af plads til både børn, folk og hundene. Det kunne selvfølgelig godt have været lidt varmer, men det hold tørvejr, det er jo også vigtigt. Om fredag var der lagt op til selv at stå for madlavning, grillen var tændt. Der blev laver sammenskudsgilde og alle hyggede sig med lidt godt til ganen.

Lørdag startet vi jo tidlig med morgenmad inden vi skulle i gang med apporteringsprøve. Alt var lige i nærheden og der var ingen hast, folkene var kommet fra langt og nær. Selv en familie fra Holland med en Viszla, som også skulle til FJD udstilling om søndagen, det blev en rigtig godt weekend for denne familie, har jeg hørt JAlt ved oversået til middag med 6 hunde bestået ud af 7, der er bare flot, tillykke til alle jer. Der blev serveret smørbrød til frokost og snakket en del om resultatet fra prøven. KFJ apporteringspokal blev uddelt til den bedste Drente, som blev Eros, tak for kampen. Dommer fik sagt meget godt om vores hunde og takket os for at han fik lov til at dømme disse dejlige hunde J, lige måde Jørgen.

Vores prøveleder Jesper havde gjort det godt og blev belønnet med vores dejlige drentevin, tak Jesper, vi få nok brug for dig igen til næste år.Om eftermiddag var der afslapning og hygge på programmet. Der blev lavet forskellige lege med børn og voksne og lidt ekstra hundetræning til dem som havde brug for det. Allan og Fie havde en speciel pande med til bålet hvor vi alle fik lavet vores egne pandekage, det smagte dejlig og Sandie havde bagt en lækker kage til kaffen, lige efter min smage, det kalder jeg afslapning.

Aften bød på mere mad og alle frivillige hjælper var inviteret til at deltager i grillparty, der blev serveret Bisonsteg med tilbehør. Tak til grillmester Allan Bo Kristensen, det var virkelig fint lavet.

Aften gik med mange gode fortællinger og der blev hygget rund om bålet og godt klar til dagen i morgen hvor vi alle skulle deltager i den årlige FJD udstilling i Vissenbjerg

5 Klubs apporteringsprøve på Fyn

Den 8. juni 2013 blev der afholdt 5 klubs apporterings prøve ved Sortenkær hytten, Vissenbjerg på Fyn. Vejret og omgivelsen var perfekt til den dag. Der deltog i alt 7 hunde af forskellige racer, 4 Drenter, Gammel Dansk Hønsehund, Viszla og labrador. Vores dommer den dag var Jørgen Christensen, han fortalt os at var sjælend at kvaliteten på hunde arbejde var så godt og at alle førerne havde så meget styr på deres hunde, at det var en fornøjelse at domme her i dag. Vi siger også tak til Jørgen til også at bidrage med god humør og hans dejlig måde at være på. Vores prøveleder Jesper Langfeldt skal selvfølgelig også have stor tak til en veltilrettelagte prøve. Og til sidst, tak til alle jer som har deltaget i prøven, uden jer er der ingen prøve ;>)

Resultater af drenterne:

DK09476/2009 Mosehøjs Bufri Eros (Drente) – 30 point

NHSB 2840143 Quodianns Rembrandt (Viszla) - 30 point

DK08512/2010 Mosehøjs Amfri Pascha 8Drente) – 29 point

DK0454/2009 Bjergvejens C-Gibson (Drente) – 28 point

DK18052/2011 Brown Hunts Kondi (Labrador) 27 point

DK02506/2010 Loke (Gammel Dansk Hønsehund) 25 point

DK10200/2007 Bjergvejens Beamer (Drente) – 0 point​​

KFJ apporteringspokal

Der var 4 drenter som skulle dyste om KFJ pokalen. Så der var lagt op til kamp fra morgenstunden. Dette lukkes igen for Mosehøjs Bufri Eros og hans fører Johanna Jongstra at slæbe den med hjem igen, det er for 3. år i træk med 30 point, god gået. Resten af Drenterne og deres fører gjorde det heller ikke så dårligt, men manglet lige det sidste, øv. Red.​

Søndag den 9. juni 2013 

afholdt FJD udstilling for stående jagthunde i Vissenbjerg, ca. 237 hunde var tilmeldt på den årlige FJD udstilling, heraf 19 Drenter var tilmeldt. Drenteklubben havde i år inviteret den Hollandske dommer Diana Striegel Roskamp til at komme og dømme vores hunde. Der var en del nye Drenter i ringen, det var super dejligt at se, de nye skud på stammen, som skal være med til at vise racen. Og så er der alle os andre som kommer igen hvert år, fordi vi kan lide at hygge os sammen. Det var lidt overskyet, men ellers var vejret hunde godt og der var fin opbakning af deltagere samt tilskuere til udstillingen. Tak til alle deltagerne, for at støtte op om dette arrangement. Dagens Bedste i Racen blev Mosehøjs Bufri Eros.

Pokalvinder som er på billeder er;

Mosehøjs Bufri Eros, Bedste i Championklasse, BIR

Mosehøjs Monfro Cille, Bedste i Brugshundeklasse, BIM

Boaz-Milla v. d. NeerboscheWateren, Bedste i Juniorklasse

Vindhøjs Feia, Bedste i Hvalpe klasse

I midten stå den Hollandske dommer Diana Striegel Roskamp​

Lidt om racen

“Drenten” hører til blandt de stående jagthunde og er en glimrende apportør. Det er en arbejdsivrig hund, men samtidig en god familiehund, som nemt tilpasser sig forskellige situationer.

Har du spørgsmål?

Send en mail til webmaster@drenteklub.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

CVR​: 42089648