Årets hund & Årets unghund

​Klubvinder - Årets Drente 2006

Som tidligere annonceret er der fra 2006 blevet indført en ny titel i Dansk Drentsche Patrijshond régi. Titelen erstatter den tidligere ”Årets Drente” pokal, men til forskel fra tidligere er det nu en titel som stambogsføres.

Bestyrelsen har fået malet et billede med tre drenter som motiv, som vandrepokal. Dette billede vil så kunne pryde ”prale”væggen hos den dygtige hund og hundefører som vinder pokalen. Med pokalen følger en bog, hvori vinderne kan skrive lidt om hunden, og evt. indsætte et billede. Når billedet så skal uddeles til en ny dygtig og ihærdig hundefører, får man et nedfotograferet eksemplar af billedet til eje.

Som tidligere nævnt, skulle pokalen som årets Klubvinder for første uddeles for år 2006. Dette skete på årets familieweekend d. 11/12. august på fyn. Det blev en meget tæt kamp, idet Rikke Hansen med Soffi v.d. Vijf Gezellen, og Morten Overgaard med Nørlund Freja begge endte á point, da der efter reglerne var optalt de bedst opnåede resultater, så der skulle en ekstra ”runde” nærtælling til.

Efter reglerne er det så de næst bedst opnåede resultater der tæller, men også her lå de to kompetanter lige. Herefter måtte der så en optælling af de tredje bedste opnåede resultater til, før de blev klart, at Rikke Hansen med Soffi, blev den første vinder af Dansk Drentsche Patrijshond’s Klubvindertitel.

I ønskes et stort tillykke med de flotte resultater og den fornemme pokal.

Soffi v. d. Vijf Gezellen DKK 07413/2001​

Cato Djedda v. d. Ouwelandsche Drevé DKK 13902/98​

​Klubvinder - Årets Drente 2007

For andet år skulle årets drente og tilhørende billede uddeles på familieweekenden. Der var kun indsendt 2 resultatsskemaer for 2007, nemlig på Cato Djedda v.d. Ouwelandsche Dréve og Nørlund Nikita, begge ejet og ført af Klaus Jensen, men så let skulle han dog ikke komme til titlen, så jeg sad og talte point sammen for de drenter, som i 2007 havde været mest aktive i forhold til deltagelse i prøver, udstillinger, apportering og spor. Dette resultat endte med, at Klaus faktisk havde både den bedste og næst bedste drente i 2007. Flot gået.

Cato har opnået 57 point og Nikita har opnået 41 point. Man kan se konditionerne og pointskemaerne på www.drenteklub.dk under fanen nyheder og klubvinder. Årets Drente 2007 er Cato Djedda v.d. Ouwelandsche Dréve ejet og ført af Klaus Jensen.

Cato har i 2007 bl.a. opnået følgende:

Rask mølle udstillingen: 1. pr. 1. v. BIR og cert

Markprøve Løgumkloster: 2 pr. åben klasse + prøvens bedste hund

Udvidet apporteringsprøve: bestået

Det skal her nævnes, at der kun kan medtages 1 resultat i hver disciplin.

Det var anden gang, at årets drente blev kåret og det har været kendetegnende for både vinderen i 2006 (Rikke Hansen med Soffi) og vinderen i 2008 (Klaus Jensen med Cato), at begge ekvipager har præcenteret drenterne og drenteklubben på fineste maner.


Et stort tillykke fra Drenteklubben

​Klubvinder - Årets Drente 2008 og Årets unghund 2008

Sædvanen tro skulle vi i august kåre årets Drente 2008, hvilket gives til den Drente som har klaret sig bedst ud fra et sindrigt pointsystem.

Der gives point for en prøve i hver af følgende kategorier: udstilling, markprøve, apportering, fuldbrugsprøve og spor enten i form af ræveslæb eller schweiss. Derudover gives der også point for HD status og AA status.

For første gang skulle årets unghund kåres. Her gives der point efter samme regler, dog kan alle resultater til hunden fylder 2 år indgå i konkurrencen, men der kan kun indsendes til årets unghund for det år, hvor hunden fylder 2 år.

Som vedtaget offentliggør klubben nr. 1, 2 og 3 hvert år.

Årets unghund 2008:

Nr. 1 Mosehøjs Monfro Holger ejer Johanna Jongstra med 44 point

Nr. 2 Lillebrusens Oscar ejer Allan Kristensen med 39 point

Der var kun disse 2 indsendte til årets unghund, men vi har dog kigget resultaterne igennem og disse 2 var også de 2 hunde med højeste pointantal. Et stort tillykke til begge.

Årets Drente 2008:

Nr. 1 Fogs Ayla ejer Gitte Becker med 63 point

Nr. 2 Bjergvejens Buster ejer John Møller med 54 point

Nr. 3 Mosehøjs Monfro Holger ejer Johanna Jongstra med 44 point

Et stort tillykke til alle 3 hunde. Det skal lige nævnes, at 63 point er det højeste point antal, som titlen er vundet med indtil nu. 

Mosehøjs Monfro Holger​

Fog´s Ayla – DK00196/2004​

Lidt om racen

“Drenten” hører til blandt de stående jagthunde og er en glimrende apportør. Det er en arbejdsivrig hund, men samtidig en god familiehund, som nemt tilpasser sig forskellige situationer.

Har du spørgsmål?

Send en mail til webmaster@drenteklub.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

CVR​: 42089648