Resultater​ 2010

FJD udstilling i Vissenbjerg


Dagens bedste hund, Lillebrusen´s Amaroq sammen med sin ejer Tommy Neesgaard  

Søndag den 13. juni afholdt FJD udstilling i Vissenbjerg, ca. 280 hunde var tilmeldt på denne årlige FJD udstilling, heraf var der 20 Drenter som var tilmeldt. Et dejligt fremmøde, procentvis i forhold til andre klubber. Det kan vi godt være stolt af.
Drenteklubben havde inviteret Yrsa Møller Jørgensen til at bedømme vores race.
Tak til alle deltagerne, for at støtte op om arrangementerne samt tilbringe en hyggelig dag sammen.

Dagens resultater er:

Hvalpeklassen:

Diesel v`t Arret DK03751/2009 - SL., bedste hvalp, pokal.

Juniorklasse han:

Balou DK05030/2009 - VG, 1v.

Mosehøjs Bufri Eros, DK09746/2009 - VG, 2v.

Bjergvejens C.Gibson, DK04542/2009 - VG, 3v.

Mosehøjs Bufri Tembi, DK09745/2009 - VG, 4v.

Åbenklasse hanner:

Mosehøjs Sidin Lowie, DK20637/2008 - Excl. 1v. pokal.

Bosse DK05481/2004 - G.
Vindhøj’s Blinkie, DK02205/2007 - G.

Brugshunde hanner:

Lillebrusen’s Amaroq, DK22207/2006 - Excl. 1v. Cert., BIR. Pokal.

Mosehøjs Monfro Holger - DK00421/2007 VG.

Vindhøjs Mottley, DK02204/2007 - G.

Juniorklasse tæve:

Mosehøjs Bufri Linka, DK09751/2009 - VG, 1v, Pokal.

Bertha, DK05028/2009 - VG, 2v.

Mosehøjs Bufri Dixie, DK09753/2009 - G.

Åbenklasse tæver:

Mille, DK19965/2005 - VG, 1v.

Malou Phebe van Groevenbeek, DK05825/2007 - G.

Mosehøjs Sidin Malou, DK20640/2008 - G.

Brugsklasse tæve:
Lillebrusen’s Tessa, DK22204/2006 - VG, 1v.

Fogs Ayla, DK00196/2004 - G.

Fra venstre – Else Marie og Diesel, pokal til bedste hvalp. Baiba & Heisei,

pokal til bedste åbenklasse og Hans & Linka, pokal til bedste junior

World Dog Show 2010 - Herning den 24. til 27. juni

Eros & Baiba Prúse på WDS

Jeg var sammen med Eros til fremvisning på WDS i Herning. Den 26. juni var den dag, hvor vores race skulle på og det var også den dag hvor vejret var rigtigt kold og det blæste meget, en rigtigt kold dag for os mennesker. Derimod var det perfekt vejr for vores hunde. Sådan et vejr er med til at holde hundene friske. Der var tilmeld 32 Drentsche Patrijshonde og alle skulle dømmes af en Hollandsk dommer Hans Van Den Berg, som havde på denne verdensudstilling dømt mange specielle hollandske hunderacer.

Ejerne er Drentene var kommet langvejs fra bla. Sverige, Holland og fra hele Denmark. De skulle alle vises fra deres bedste side, men man skulle være hurtigt til at gøre det rigtigt, tiden i ringen sammen med eksperten var kun 2 minutter. Derfor var vi heldig at have en ekspert med i ringen som hurtigt kunne vurdere alle hundene. Hvad jeg lagde mest mærke til var, at i brugshundeklassen var Denmark flot repræsenteret, 6 ud af 7 brugshunde. Kun en enkelt brugshund kom fra Holland. I begge køn gik første pladser til Danske hunde.

I brugsklasse hanner var det Mosehøjs Holger og i brugsklasse tæve var det Fog´s Ayla. Begge fik Excellent og CAC, tillykke med jeres flotte resultater. Mig og Eros deltog i juniorklasse og fik very good. Eros er kun et år og ikke helt færdig med sin udvikling, men mon ikke han bliver voksen snart til også at komme i brugshundeklasse.

Det vigtigste for mig var at have en sjov dag med Eros og gøre et godt indtryk. Det var bare ikke godt nok denne dag. Men vi er stadig stolte af, at have været en del af World Dog Winners. Vi kom nok alle for at ville vinde, men ikke alle kan vinde den samme dag. Den dag var det en Hollandsk hund det fik titlen BIR og en af vores egne, Fog´s Lucca blev BIM. Tilykke med resultatet. Tak til alle for en dejlig dag og vi ses snart igen.

Hilsen fra Eros og Baiba.  


​Her ses BIM Luca og hendes ejer Niels Peter med den Hollandske dommer Hans Van Den Berg.

Her ses BIR og BIM

Resultater fra World Dog Show 2010

Junior klasse hanner:

Mosehøjs Bufri Eros, VG.

Mellem klasse hanner:

Balou, VG.

Åbenklasse hanner:

Storm v.´t Trappelend, Excl.1v.

Sjef Fan´t Suydevelt, Excl. 2v.

Vallbyviks lillklippan, Excl. 3v.

Mees Fan´t Drentsche volk, VG. 4v.

Brugsklasse hanner:

Mosehøjs Monfro Holger, Excl. 1v. CAC.

Vindhøjs Mottley, VG. 2v.

Lillebrugsen Amaroq, VG. 3v.

Bergvejens Buster, G

Championklasse hanner:

Bart Fan´t Suydevelt,  Excl. 1v. CACIB. BIR. WW2010

Floris Phébe v. Groevenbeek, VG. 2v.

Junior klasse tæver:

Djenne Sanne v. Drienermarke,  Excl. 1v.WJW 2010

Parel Fan´t Suydevelt, Excl. 2v.

Bjergvejens Chelsea, VG. 3v.

Mellemklasse tæver:

Mosehøjs Sidin Malou, Excl.

Åbenklasse tæver:

Fog´s Lucca, Excl. 1v. CACIB. BIM. WW2010

Jet Fan´t Suydevelt, Excl. 2v.

Birthe BE v. d. Sebastiaans Hoeve, Excl. 3v

Lizzie Fat Suydevelt, Excl. 4v.

Mieka Anjo v. Drienermarke, Excl.

Lori Fan´t Drentsche volk, VG

Brugsklasse tæver:

Fogs Ayla, Excl. 1v. CAC,

Felissora v. Drentenpassie, Excl. 2v.

Lillebrugsens Tessa, VG. 3v.

Championklasse tæver:

Zodie Zo v. d. Sebastiaans Hoeve, VG. 1v.

Sanne Anjo v. Drienermarke, VG. 2v.

Veteranklasse tæver:

Dagmarnita v. Drentenpassie, Excl. 1v. WVW2010

Anjo Marlein v. Drienermarke, Excl. 2v.

Markprøver

Højmark 21/3-2010 Dommer Jørgen Larsen

00421/2007 Mosehøjs Monfro Holger Johanna Jongstra

Holger slippes på stub i sidevind, kommer senere i modvind. Går i et lidt snævert søg med mange stop. Farten er moderat, skal animeres en del. Stilen skæmmes af de mange stop og lav hovedføring. Er lidt ulydig. I 2. slip slippes Holger på stub i god vind. Går som i første. Finder ikke vildt. Har en enkelt markering, men udløser selv. I 3. slip i moseskrub i god vind arbejder Holger fornuftig. Han forbigår fasan, der trædes op af føreren.

ÅK - 0

Ringsted 30/3-2010 (Knud Jensen)

19965/2005 Mille – Anders Aastrup

Mille starter på græs i god vind. Går i et lidt svingende søg, og hvor farten ønskes mere konstant. Går i en passende god stil. Har nogle stop i sit søgsoplæg. Der fløjtes for meget over Mille i dette slip. Stand, men udløser selv.

Går i andet slip i et passende stort søg, i nogenlunde fart og stil. Udnytter her vind og terræn godt. Der var parhøns på det anviste terræn, der ikke bliver udnyttet.

Starter i tredje slip godt, i nogenlunde fart og stil. Men slutter med at gå for lidt

Løgumkloster 31/3-2010 Just Mikkelsen

421/2007 Mosehøjs Holger Johanna Jongstra

1. slip Holger starter på vintersæd i mod/sidevind går i et noget varieret søg til tider noget åbent i høj fart og god stil og højt hoved og livlig halerørelse, kan kaldes fra for råvildt fod.

2. slip på græs i et tilpas anlagt søg der er en del stop falder ned i travsøg, prøves i yderligere 3 slip der var chance til fugle, makkerhund finder fugl.

ÅK - 0

Issenvad 1/4-2010 - Dommer Poul Erik Jacobsen

0224/2007, Vindhøj’s Mottley Gitte Becher

Mottley starter på vintersæd i god vind i et noget fremadrettet søgsoplæg - der mangler bredde. Farten er god i en prima stil med tunge energiske galopaktioner og livlig halerørelse.

På vintersæd i god vind er søget uændret og venstre side forbliver uafsøgt. Fokuserer slippet igennem noget på makkerhunden.

På græsmark og senere engareal i god vind bliver det til for lidt og Mottley fokuserer udelukkende på hegn - anvist terræn forbliver uafsøgt

ÅK - 0

Issenvad 1/4-2010 – Dommer Carsten Lundhøj

20640/2008 Mosehøj’sSidin Malou Johanna Jongstra

Malou slippes på stub i modvind. Anlægger her et meget begrænset søg. Har en del umotiverede stop og markeringer, kommer over for lidt terræn og udviser for lidt jagtlyst. Farten er moderat til god, men Malou går ikke kontinuerligt. Stilen præges af en noget tung galop aktion. Malou prøves i yderligere et slip om formiddagen og forsætter sit meget begrænsede søgsoplæg. Kommer over for lidt terræn. Føreren spørger om lov til at trække sin hund under frokostpausen og dette accepteres.

UK – 0

09746/09 Mosehøjs Eros Baiba Pruse

Eros slippes på stub i modvind. Går her i et passende stort søg, med gode udslag og afstand mellem slagene. Søgsmønsteret er endnu lidt ungdommeligt, men får dog dækket det anviste terræn. Farten er god og stilen er pæn, med god afspark i galoppen, højt båret hoved og nogen halerørelse. Eros slippe i 2 slip på stub i modvind. Går her i et for åbent søgsmønster og får ikke dækket det anviste terræn. Har 2 gange i slippe chance til agerhøns, somburde have været udnyttet. Eros prøves i 3. slip på eng i modvind. Går her som i første slip, men finder intet.

UK-0

Skive 2/4-2010 Niels Korsbæk

421/2007 Mosehøjs Holger Johanna Jongstra

Holger slippes i modvind på græs. Arbejder i tilpas fart.. Stilen er i orden med hovedet i ryglinie. Søget er for det meste noget smalt anlagt. Holger gør enkelte gode brede udslag med god vindudnyttelse. Han animeres og anvises godt i sit søgearbejde. Kunne vise mere selvstændighed i arbejdsformen. Trættes en smule til sidst i afprøvningstiden.

Holger afprøves to gange yderligere på brak og i siv. Arbejdsformen er uændret fra første slip. Finder ikke vildt.

ÅK - 0

Samme dato med dommer Ole Hildebrandt

20637/2008 - Mosehøjs Sidin Lowie (Heisei)

Heisei slippes på raps, i modvind. Den viser her et godt anlagt søg, i passende fart og i en god stil. Kommer for tæt på makker da den trækker an, og medvirker hermed til at bringe fugl på vingerne. Viser respekt da denne flygter. Prøves på opharv. Går som i første. Opnår stand, løser selv. Prøves i eng/mose, forsvinder her hurtigt i remise, hvor den er væk længe. Finder intet

UK - 0

5/4-2010 Ribe Erling Pedersen

20640/2008 Mosehøj’sSidin Malou

Malou starter på stub mod vinden, hun er lidt ungdommelig og viser et søg der i perioder er noget snævert anlagt, farten er fra moderat til god, stilen pæn med hoved i ryglinie og livlig halerørelse, har god chance til agerhøns ved hegn, som makkerhund udnytter. 2. på stub, går her bedre med enkelte gode udslag, udnytter ikke chance til agerhøns under gode forhold på åben mark.3. på stub, har igen god chance til til agerhøns ved hegn, som ikke udnyttes.

UK 0

09746/09 Mosehøjs Eros Baiba Pruse

Eros starter på stub mod vinden, han går i et tilpas stort og veldækkende søg, farten er god, stilen pæn med hoved i ryglinie og livlig halerørelse, der er god kontakt til føreren. Eros følger op på fod af fasan, som sættes på vingerne, han viser nogen interesse for den flygtende fugl, har senere chance til agerhøns under gode forhold på åben mark, som ikke udnyttes. 2 og 3 på stub, går som i første, har chance til agerhøne ved hegn, som ikke udnyttes, viser igen rigelig interesse for den flygtende fugl.

UK – 0

DDPK prøve i Glamsbjerg 10/4-2010 Dommer Bjarne Nyrnberg

Lillebrusens Oscar 22208/2006 – Allan Kristensen

Oscar starter i modvind på rapsmark. Han søger i passende fart, i en pæn stil, med lidt tung galop og kun lidt halerørelse, hovedet førers i skulderhøjde. Oscar søger i et passende stort, men i starten lidt tilfældigt søg, med en del kovendinger. Det bedre sig dog, og han slutter med at vise et passende stort og arealdækkende bredsøg, med for det meste korrekte vendinger. Oscar opnår stram stand midt på marken. Han avancer meget behersket på ordre og når kun at tage et enkelt skridt, før end parhøns rejser præcist foran Oscar. Han holdes i ro i opflugt og skud. 2. slip: Oscar afprøves i modvind i juletræskultur. Her søger han i god fart i et passende stort og arealdækkende bredsøg. Oscar slutter i stram stand langs indhegning. Han avancer igen behersket på ordre og rejser præcist en fasankok, som lå på modsats side af indhegning. Han forholder sig roligt i opflugt og skud.

3. slip: Oscar slippes kort i sidevind på rapsmark. Hvor han igen opnår stram stand. På vej op til hunden træder føreren en fasanop.Oscar forholder sig roligt, og da han kaldes ind, flygter en fasan mere et stykke foran Oscar. (Nok den som Oscar stod for)

1. vinder – VK

Fogs Ayla 00196/2004 – Gitte Becher

Ayla starter i modvind på rapsmark. Hun søger i passende fart, der i startten burde være størrer, stilen er god med lidt tung galop, hovedet føres i skulderhøjde og kun lidt halerørelse. Ayla anlægger et, i starten noget begrænset søg, som dog bedre sig og hun slutter med at vise et passende stort bredsøg , men der mangler størrer afstand imellem udslagende. Hun viser spontan sekundering, men p.g.a. søget er for snævret finder makkerhunden agerhøns foran Ayla. 2. slip: Ayla arbjeder nu i modvind i juletræskultur. Her søger hun i god fart, i et passende stort og arealdækkende jagtsøg med korrekte vendinger. Lille chance til fasan som makker finder helt over i modsat side. 3. slip: Ayla slippes i sidevind på rapsmark. Her når hun kun at arbejde meget kort, hun opnår hurtigt smuk stram stand. Men da føreren er på vej op til sin hund flygter fasankok, dog unden Ayla overhovedet bevæger sig.

Udgår - VK

Bjergvejens C-Gibson Jesper Langfeldt

Gribson starter i modvind på græsmark og senere i høj vissen sennepsmark. Gibson søger i høj fart, i en smuk stil med let glidende galop og højt båret hoved, samt livlig halerørelse. Gibson anlægger i starten et stort og araldækkende bredsøg, med for det meste korrekte vendinger og passende afstand imellem udslagene. Gibson slutter dog med at gå noget ned i fart og søger bliver alt for snævret. Gibson støder sammen med makkerhunden en agerhøne, som han preller lidt efter. Han havde også chance til fasan som makker finder. 2. slip: Gibson arbjeder nu i modvind i juleræskultur. Her viser han et stor og arealdækkende bredsøg, med god udnyttelse af vind og terræn. Han viser stor jagtlyst og er lydig og velført. Gibson opnår kort stram stand langs indhegning, men kan ikke dy sig og rejser agerhøne uden tilladelse og preller langt, trods førerens protester. 3 & 4. slip: Gibson er ude i to lange slib mere i side- og modvind på forskellige afgrøder. Han arbejder stadigt energisk og udnytter vind og vanskeligt terræn godt, med god stødte fra føreren. Men finder ikke mere vildt

0 – UK

Mosehøjs Bufri Tempi 09745/2009 – John Balle Jensen

Tempi starter i modvind på græsmark og senere i høj vissent sennepsmark. Tempi søger i høj fart, i en smuk stil , med let glidende galop og højt ført hoved, samt livlig halerørelse. Tempi anlægger et stort og arealdækkende bredsøg og god afstand imellem udslagende og for det meste korrekte vendinger. Tempi støder sammen med makkerhunden en agerhøne og preller lidt efter denne.Tempi slutter med at få føling medfasan, som han går op og preller meget langt efter, trods førerens protester.

Tempi er ude i 3 lange slip mere på forskellige afgrøder i side- og modvind. Her arbejder han med meget stor jagtlyst og energi. Han anlægger et meget stort og for det meste arealdækkende bredsøg. Ind imellem er Tempi lidt selvstændig i sit søg, men han en hund af meget stort format og en særdeles lovende unghund.

0 - UK

Mosehøjs Sidin Lowie 20637/2008 – Klaus Jensen

Lowie starter i høj vissent sennepsmark og senere på rapsmark. Han søger i moderat tempo, stilen er god, når han en enkelt gang strækker ud, hovedet førers i skulderhøjde og med lidt halerørelse. Lowie anlægger et noget begrænset søg , hvor der mangler jagtlyst og energi, og med en del stop. Senerer på åben mark, anlægger Lowie et noget størrer bredsøg med passende afstand imellem udslagendeog korrekte vendinger. Han slutter dog med at gå noget ned i fart og slår over i travsøg.

2. slip: Lowie søger i modvind i juletræskultur, her anlægger han et passende stort og arealdækkende bredsøg, i en god fart og stil, men slutter igen med at gå noget ned i tempo i slutning af slippet. Lowie slutter i smuk stram stand , men kan ikke dy sig og går frem og rejser parhøns uden tilladelse. Han kan holdes i ro i opflugt.

3. slip: Lowie afprøves nu i side- og modvind på raps og vintersæd. Her viser han prima jagtlyst og energi, i et godt arealdækkende bredsøg, godt stødtet af føreren. Krafterne slipper dog tilsidst op, efter et langt slip, hvor der ikke var vildt på terrænet

0 – UK

Mosehøjs Bufri Eros – 09746-2009 Baiba Pruse

Eros starter i modvind på rapsmark. Han søger i meget høj fart, i en god stil med let glidende galop og hovedet ført i skulderhøjde, samt livlig halerørelse. Eros anlægger et stort og arealdækkende bredsøg med passende afstand imellem udslagene. Eros har dog nogle stiksøg frem i marken, hvor han bliver noget enerådig og det kniber med at holde kontakt til føreren. Eros viser meget stor jagtlyst og energi. Han opnår stram stand et stykke fremme i marken, som holdes et stykke tid. Men idet vi når op til hunden udløser han selv, og han går frem til et levende hegn og tager ny kort stand. Agerhøne kommer på vingerne i hegnet, Eros forholder sig noget lunde roligt i opflugt (En jagtbar situation, hvor fuglen var på skudafstand).

2. slip: Eros arbejder nu i juletræskultur, her søger han igen meget energisk, men i et noget ungdommeligt søg, der er lidt planløst og bedre kontakt til føreren var ønskeligt. Han havde også en lille chance til parhøns, som makkerhunden finder. 3. slip: Eros arbejdre igen energisk i modvind på vintersæd. Her søger han i et passende stort ogarealdækkende bredsøg og nu i noget bedre kontakt til føreren. Der var ikke flere muligheder for at finde vildt, så vi slutter med at dække Eros af. Der skydes et skud og han forholder sig komplet rolig.

1 præmie – UK

Lillebrusens Tessa 22204/2006 – Henning Wilstrup

Tessa starter i modvind på rapsmark. Her søger hun i god fart, pæn stl med let gildende galop og hovedet ført i skulderhøjde, samt livlig halerørelse. Hun anlægger et passende stort og arealdækkende bredsøg, med pasende afstand imellem udslagene og korrekte vendinger. Tessa slutter med stram stand ved levende hegn. Hun avancer villigt på ordre og rejser ad to gange en agerhøne, hun holdes i ro i opflugt og skud. 2. slip: Tessa afprøves nu i modvind på vintersæd. Hun anlægger samme god søgmønster som i 1. slip, med god jagtlyst og ermeget lydig og velført. Kan kaldes fra, da harer springer foran hende.

1. præmie – ÅK

Mille 19965/2005 – Anders Aastrup

Mille starter i modvind på rapsmark og senere i juletræskultur. Hun søger i høj fart, i en smuk stil med let glidende galop og højt båret hovedet, med livlig halerørelse. Mille anlægger et stort og særdeles velanlagt krydssøg, med gode bredde udslag og god afstand imellem udslagene. Hun er lydig og velført. Mille opnår smuk stram stand på åben mark. Hun avancer villigt på ordre, men kan ikke påvise vildt. Kort efter makkerhunden har fået stand, får Mille igen ny smuk stram stand på åben mark. Da jeg kommer tilbage til Mille, ligger hun dæk og jeg ser ikke hvad der er sket imedens jeg er ved makkerhunden. 2. slip: Mille arbejder nu i modvind i juletræskultur. Her søger i samme gode søgsmønster som 1. slip. Mille opnår igen stram stand, men tager så et skridt og agerhøne flygter, Mille viser god respekt. 3. slip: Mille arbejder nu i et langt slip i skrå modvind i rapsmark. Hun søger i et stort og godt anlagt jagtsøg, med god udnyttelse af vind opg terræn, men finder ikke mere vildt.

0 – ÅK

Bjergvejens Buster 10198/2007 – John Møller

Buster starter i modvind på raps og senere i juletræskultur. Han søger i høj fart, stilen skæmmes af en lidt tung galopaktion, hovedet føres i skulderhøjde og der er livlig halerørelse.Buster anlægger et stort og til tider lidt åbent søg, bør gå mere på bredden, han vender korrekt op i vinden. Buster opnår stram stand i remise. Han avancer villigt på ordre, men kan ikke påvise vildt, senere kommer der fasan på vingerne. Dog uden jeg kan overskue situationen. Buster slutter med stand ved hegn, men udløse selv inden vi når frem. 2. slip: Buster arbejder igen i juletræskultur i modvind. Han arbjder med stort energi og god udnyttelse af terræn og vind. Chance til agerhøne midt på marken, som makker finder.

3. slip: Buster søger nu i modvind på vintersæd, arbejder fortsat godt. Han har en enkelt stand ved remise, men udløser selv. 4. slip: Buster arbejder i skrå modvind i rapsmark og slutter ved remisse. Han går usvækket hele slippet igennem og viser stort og vel tilrettelagt søg.med god udnyttelse af vind og terræn. Buster slutter med stram stand i remissekant. Han avancer villigt på ordre, men kan ikke påvise vildt. Dette gentager sig et par gange mere, ogtil sidst kommer fasankok på vingerne meget længer fremme i terrænet.

0 – ÅK

Glamsbjerg 10/4-2010 Dommer Ole Hildebrandt

09753/2009Mosehøjs Bufri Dixie – Rikke Hansen

Dixie slippes i modvind i nyplantning. Den viser her et stort og ganske godt anlagt søg, i god fart og i en smuk stil. Udnytter desværre ikke god chance til til agerhøne, som stødes. viser rimelig respekt da denne flygter. Prøves i raps. Støder her sammen med makker enlig agerhøne, uden hunden opdager det. Går rigtigt godt, men støder igen agerhøne, som prelles lidt, finder undervejs hare som forfølges. Vender dog ganske hurtigt tilbage. Prøves yderligere to gange. Går rigtigt godt til det sidste. Finder intet

0 – UK

04543/2009Bjergvejens Chelsea – Bent Nielsen

Chelsea slippes i modvind, i nyplantning. Den viser her et godt anlagt søg, i passende fart og i en god stil. Finder intet. Prøves i raps. Går godt. Finder intet. Prøves yderligere to gange i raps. Går godt til det sidste. Finder intet.

IFF – UK

20640/2008 Mosehøjs Sidin Malou – Johanna Jongstra

Malou slippes i modvind, i raps. Den viser her et godt anlagt søg, i god fart og i en god stil. Generes noget af makkerhund, og støder derved sammen med denne enlig agerhøne, uden at opdage det. Finder intet. Prøves igen i raps. Går som i første. Viser støttet sekundering. Finder intet. Prøves yderligere to gange i raps. Går som tidligere. Finder intet.

0 – UK

17940/2004 Mosehøjs Charlie (Morgan) – Anders Lauritzen

Morgan slippes i modvind i nyplantning. Den viser her et moderat søg, i en passende fart og i en udmærket stil. Finder intet. Prøves igen i nyplantning. Går her bedre. Finder intet. Der var fugl på terænnet. Prøves yderligere tre gange i raps og på vintersæd. Går liger det mindste. Finder intet

0 – ÅK


05481/2004 – Bosse – Anders Hansen

Bosse slippes i modvind, i nyplantning. Den viser her et stort og godt anlagt søg, i høj fart og i en rigtig god stil. Finder intet. Prøves igen i nyplantning. Går stadig rigtigt godt. Finder intet. Prøves i raps. Går fortsat rigtigt godt. Kommer desværre i lidt dårlig vind til agerhøne som stødes. Viser respekt. Senere stødes parhøns, som burde være udnyttet. Igen fuld respekt. Bosse prøves flere gange i raps, skrub og i vintersæd. Bosse går rigtigt godt til det sidste. Finder intet.

0 – ÅK


05825/2007 – Malou Phebe v. Groevenbeek – Orla Reymond Jensen

Malou slippes i modvind, i nyplantning. Den viser her et stort og godt anlagt søg, i god fart og i en god stil. Støder parhøns, en rigtig god chance. Viser respekt. Prøves igen i nyplantning. Går som i første. Støder enlig agerhøne. Holdes da denne flygter. Prøves på vintersæd. Går fortsat godt. Opnår stand. Går bevidst agerhøne op og preller langt.

0 – ÅK

00421/2007 Mosehøjs Monfro Holger Johanna Jongstra Holger slippes i modvind i nyplantning. Den viser her et lidt snævert søg. i passende fart og i en god stil. Finder intet. Der var fugl på terænnet.

Prøves igen i nyplantning. Går nu væsentligt bedre. Finder intet. Prøves i raps. Går godt. Finder intet. Der var spinkel chance til fugl. Prøves på vintersæd. Går her godt. Viser sekundering. Finder intet. Prøves yderligere to gange. Finder intet.

22207/2006 Lillebrusens Amaroq – Tommy Neesgaard

Amaroq slippes i modvind, i nyplantning. Den viser her et passende søg, i passende fart og i en god stil. Støder enlig agerhøne. Viser respekt. Prøves igen i nyplantning. Går godt. Finder intet.

Prøves yderligere fire gange, I raps og på vintersæd. Går godt, men går dog noget ned til sidst. Finder intet.

0 - ÅK

  

Markprøven på Fyn


En dejlig dag startede på Fyns land. tusind tak til Allan og Fie for veltilrettelagt prøve og en god dag på Fyn. Der var allerede fra morgenstunden, en god varme, nogle steder næsten for varmt. Men så kunne det altid bruges som undskyldning, for et par mislykkede situationer :o)... Hold 1 blev ført gennem terrænnet af Allan's bror Brian, og Dommer Ole Hildebrandt. Allerede i de første slip, så vi agerhøns, desværre ikke gode situationer. Men der var goet med fugle på terrænnet. Hold 1 gik vekslende i juletræskultur, rapsmark og græsmark. Der var både unghunde og åbenklasse på holdet. På hold 1 blev der set fugle 12 gange. Der blev også set en bette hare, som Dixie på bogstaveligste vis, jagede til næste kirkesogn. Så det var meget velfortjent at Dixie, modtog/vandt den nye pris - årets haretur 2010. (heldigvis vendte Dixie hjem)

Desværre var der ikke præmieringer på hold 1.

Hold 2, blev ført gennem terrænnet af Allan Kristensen og havde Bjarne Nürnberg som dommer.

Her var det lidt bedre med præmieringerne. :o).

Der skal lyde et stort tillykke til
- Årets Haretur 2010 (ny præmiering) - Mosehøjs Bufri Dixie, e/f: Rikke Hansen

- Opmuntringspokalen - Bjergvejens Chelsea, e/f: Bent Nielsen

- Unghundepokalen - Mosehøjs Bufri Eros 1. præmie, e:Johanna/f:Baiba

- Åbenklassepokalen - Lillebrusens Tessa, e/f: Henning Wilstrup

- Vinderklassepokalen (første gang på vores prøve) - Lillebrusens Oscar e/f: Allan Kristensen

Tak til alle hundefører for en god dag i marken. Som det ses af billedet, havde solen godt fat :o)

Vinderprøve i Grenå


Hej, jeg hedder Lillebrusen´s Tessa, jeg vil gerne fortælle min historie fra den dag jeg var til min første vinderklasseprøve sammen med min fører Henning Wilstrup. Jeg må vist hellere fortælle historien om min debut i vinderklassen på markprøve, inden min fører og ”ejer”, (jeg er sgu min egen) gør det. Jeg havde lidt ondt af ham, da han skulle op før fanden fik sko på, for at nå til Grenå til tiden. Bente hans kone, stod op for at fodre mig, inden han fik sit jagttøj på, så jeg ikke opdagede at vi skulle ud og lege, for så har jeg ikke tid til at spise.

Vi kom i god tid til Grenå. Pyh, det var godt at vi ikke blev fotograferet.

Vi skulle ud til nogle høstede korn marker, Ventetiden var lang inden det blev min tur. Da det var min tur gik det over stok og sten, det var lidt svært, for vi gik i sidevind. Så jeg gik ud for at fange vinden, for at kunne lugte, om der skulle være vildt på terrænet. Henne for enden af marken, syntes jeg der lugtede godt og gik lidt i stå. Straks fægtede min fører med en arm i luften, men her har vist været noget, som er gået væk, så jeg gik videre. Længere fremme skal jeg lige love for, her duftede der godt, så jeg gik stille hen til det. Men hov der var jo flere, så kan det nok være jeg stod muse stille, så fik min fører lusket armen op igen, helt udstrakt. Da skytterne var på plads. Fik jeg ordre om at rejse dem, men hvem af dem sagde han ikke, så jeg talte ælle bælle du skal op og bang, så sad jeg der og så en fasan falde lige foran mig i en tæt skov af siv, Jeg fik hentet den, da jeg fik lov, men først kom de andre fasaner op, Puha, det her er vist lidt svært med alt det siv og vand, men op kom fasanen, som jeg afleverede pænt for ham, så kan det nok være at han blev glad. Det gjorde han også da vi fik læst kritikken op. Næste gang vi skulle ud, var på en byg mark som ikke var høstet, Det var dejligt at have en fører med, som var stille når jeg arbejder.

Jeg forsøgte at komme godt ud til begge sider, men fandt kun et gl. hare leje. Da vi kom til enden var dommeren tilfreds med det han havde set Jeg skulle deltage i noget som hed matchning, Så var det her han glemte, hvad min avler Gitte havde sagt, om at satse i stedet for at gå stille frem og vise pæn hed, frem for at finde fugle. Jeg tror nok han blev lidt knotten over ikke at have fundet ud af hvordan en matchning foregik. Jeg skal nok prøve at gøre ham glad næste gang, vi skal på prøve. For han er stolt af min bedrift og syntes jeg er den bedste.


Nu må jeg vist hellere se at komme i løbetid, inden han bliver helt rød i knoppen, over ikke at skulle til Holland, for der har han fundet en pæn fyr til mig (arrangeret ægteskab).


Mange hilsner fra Lillebrusen´s Tessa

Schweiss og Apportering

Schweissprøve den 8. august i SkiveTre Drenter deltog søndag den 8. august i Schweissprøve i Skive.

Alle deltog på 3 timers spor/400m. Alle med fine tider samt gode bedømmelser.

Mosehøjs Bufri Eros, ført af Baiba Pruse fik en 3. præmie
Mosehøjs Bufri Dixie, ført af Rikke Hansen fik en 2. præmie
Mosehøjs Sidin Malou, ført af Johanna Jongstra fik en 1. præmie


Fra venstre Baiba og Eros, Rikke og Dixie samt Johanna og Malou. Godt gået!! :o)

Schweissprøve i Toftlund 24. april 2010.

Det var en god dag for alle. Det var veltilrettelagt som sædvanlig, det var dog lidt sløjt med Drente tilmeldinger, vi var kun tre hundefører. Bente måtte trække sig fra Blinkie, da hendes ryg ikke havde det så godt, så jeg gik med begge to.

Palle gik et godt spor, dog med store udslag til begge sider, men kom igennem uden hjælp, så Palle fik sporpokalen for bedste schweissspor med en 2. præmie

Jeg skulle starte med Tessa, hun startede godt, indtil der var gået 120 m. så var det som om koncentrationen slap op, så vi kom ikke igennem, bare ærgerligt.

Blinkie skulle starte lige bag efter, så jeg var glad for at dommeren spurgte, om jeg lige ville have en pause, inden vi skulle gå igen, det ville jeg godt, så skuffelsen kunne komme på afstand. Så kunne de vist også få slukket deres tørst.

Blinkie gik godt, han startede stille op men gik koncentreret, ind til 2. knæk, hvor der var afledning i form af dyrespor, som vi brugte meget energi på. Vi fandt dog ikke selv knækket, så vi blev sat på sporet. Jeg var lidt bekymret, om han skulle være gået død ved det knæk, men vi kom dog hen til skindet, og der blev blæst for Blinkie og jeg, det var kanon. Blinkie fik lov til at bære skindet hjem til bilen, det var han svært stolt af. (red. 2. præmie til Blinkie)

Det var vores lille hilsen fra Toftlund, med ønske om at se flere Drenter næste år.Bente og Henning WilstrupKennel vindhøjs  

Bente og Henning Wilstrup

Kennel vindhøjs


Racedyst på Fyn

Det lykkedes i år for holdkaptejn Allan, at få samlet et hold Drenter til den Fynske racedyst. Det er kun lykkedes en gang før at stille hold på Fyn, og en enkelt af deltagerne måtte da også hentes på Sjælland.

Allan selv med Oskar, Jesper med Gibson og Anders med Bosse mødtes på Sortenkær sammen med 7 andre hold, for at vise hvad vores hunde kan. Og det gjorde de godt, alle tre hunde bestod - og det er kun anden gang det er lykkedes for et hold Drenter at bestå som hold.

Vinder af racedysten blev Korthåret Hønsehund, Ruhår blev nr. 2 og Kleiner Mynsterlænder nr. 3. Vores Drenter kom på en flot 4 plads, lige udenfor præmierækken, men i den bedste halvdel.

Særligt skal det fremhæves, at en af vores hunde, Gibson, samtidig er den yngste Drente der nogensinde har bestået en Racedyst, han var på dagen kun 17 mdr, stort tillykke til Jesper og Gibson.


De to "gamle", Bosse og Oskar, viste noget af det bedste arbejde på duebanen af alle hunde, begge markerede de perfekt, og strøg lige ud og hjem med duerne.

Stort tillykke til holdet.

Rikke


Familieweekend 2010

Familieweekend og apporteringsprøve lørdag den 28. august 2010.

​Traditionen tro, var der igen indbudt til familieweekend hos Jesper og Trine på Fyn.

Der var mulighed for at ankomme fredag, weekenden bød på apporteringsprøve, træning, hyggeligt samvær samt foredrag om søndagen.

I år var der deltagere fra Sverige, meget spændende og interessant at høre om, hvordan de udfordrer deres hunde på prøver i Sverige. Familieweekenden samlede igen i år klubmedlemmer fra hele Danmark lige fra Sønderjylland til Nordjylland, samt Fyn og Sjælland.

Lørdag morgen stimlede medlemmer til. Apporteringsprøven startede kl. 9, og vi startede dagen med lidt morgenmad. 15 hunde var tilmeldt apporteringsprøven i år, 14 Drenter og en enkelt Labrador. Vejret var fint og humøret var i top hos deltagerne.

Jesper, der havde travlt med høst, startede med at få Gibson igennem alle discipliner, således kunne han nemlig få høsten i hus – ikke helt uvæsentlig.

De resterende startede på duebanen, hvor størstedelen kom smidigt igennem. Kun 3 hunde fik ikke de to duer, bragt hjem til føreren. Det var rigtig flot hundearbejde og det skal nævnes, at en del af hundene var unge og gjorde et godt stykke arbejde! Herefter var opgaven at apportere den udlagte kanin hjem og dette var også med fin stil. Også her ville 3 hunde ikke helt som fører. Sidste disciplin var apportering af and i vand og det varme vejr indbød lige til en lille afkølende tur, desværre var der også 2 hunde, der mente fører skulle hente vildtet!

Deltagerne var:

Bjergvejens Beamer 10-10-0 IB

Mosehøjs Bufri Dixie 0-0-8 IB

Balou 8-9-9 Bestået

Bjergvejen’s Chelsea 9-0-8 IB

Bjergvejen’s Gibson 8-10-9 Bestået

Lillebrusen’s Tessa 10-10-10 Bestået samt modtaget KFJ apporterings pokal

Mosehøjs Bufri Eros 9-10-10 Bestået

Fenton (labrador) 10-9-10 Bestået

Bosse 10-10-9 Bestået

Mosehøjs Bufri Tempi 0-0-8 IB

Mosehøjs Sidin Malou 10-10-9 Bestået

Lillebrusen’s Aviaja (Sverige) 0-0-0 IB

Lillebrusen’s Amaroq 8-9-10 Bestået

Lillebrusen’s Oskar 10-10-9 Bestået

Nørlund Sisse 10-10-9 Bestået

Tak til dommer Poul Erik Rasmussen for en god kritik af hundene samt til dommer aspirant John Møller, vi håber at I har lyst at komme og dømme Drenter igen.

Tillykke til de præmierede hunde.

Eftermiddagen bød på snak, træning samt kaffe og dertil kage, som en af deltagerne havde bagt. Dejligt at nogle tager initiativ til sådan noget Jom aftenen blev der grillet, eller rettere Henning Vilstrup, der havde vundet Apporteringspokalen og samtidig titlen som årets Drente 2009, grillede til resten af deltagerne.

Her ses Henning og Tessa med pokal.

Om søndagen sluttede vi af med foredrag om Von Willebrand ved dyrlæge Helle Friis Proschowsky. Hos Drenterne er der fundet Von Willebrand Type 1. Vi havde behov for at få noget mere viden omkring genfejlen samt dennes betydning og bestyrelsen har fokus på det og arbejder videre med handleplan i forhold til det videre forløb. Der meldes yderligere ud fra bestyrelsen.

Tak for en god familieweekend, tak til Jesper og Trine, der ligger hus og udenoms arealer til, tak til alle dem, der giver et nap med på sådan en weekend, med fælles hjælp går det meget bedre. Det er en fornøjelse at mødes til familieweekend.

Lidt om racen

“Drenten” hører til blandt de stående jagthunde og er en glimrende apportør. Det er en arbejdsivrig hund, men samtidig en god familiehund, som nemt tilpasser sig forskellige situationer.

Har du spørgsmål?

Send en mail til webmaster@drenteklub.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

CVR​: 42089648