Resultater 2014

Samson​

Dansk Kennel klubs udstilling I Hillerød den 20. september 2014

Dommer: Jesie Boregard Madsen

Åben klasse Hanhund

Samson DK141/2012, 16/06/12, Hvid M Brun (Bose - Bertha)

Resultat: Excelent, CK, 1. vinder, CACIB, BIR og KBHV

Åben klasse Tæve

Alis DK1415/2012, 16/06/12, Hvid M Brun (Bose - Bertha) 

Resultat: Good

Mosehøjs Mazmal Stela Il DK147/2012, Hvid M Brun

(Mazel Fan't Suydevlt -Mosehøjs Sidin Malou) 

Resultat: Excellent, 1. vinder

                          Katrine Ibsen med Mosehøjs Mazmal Stelle II ​

​5 klubs schweissprøve den 3. maj, Pamhule

I alt var der 21 tilmeldinger til vores 5 klubs schweissprøve, hvor af 3 Drentsche Patrijshonde. Det er så skønt der i skoven, at man bliver hurtigt i godt humør. Flinke mennesker og alle er opsat på at dagen skal være vellykket. Jeg vil meget gerne sige stort tak til en veloplagt prøveleder, dommer og stifinder. Uden jeres hjælp bliver sådan en fin prøve ikke til noget. Håber vi ses igen til næste år.

Så bliver det selvfølgelig til 20 times prøve med min hund Cille, hun besået nemlig prøven med bedste karakter ;) Jeg ønsker alle tillykke med jeres præmierede hunde, vi ses.

Hilsen Johanna

På billedr fra venstre, Else Marie Munk med Diesel van´t Arret, 3 præmie.

Johanna Jongstra med Mosehøjs Mazmal Cille, 1 præmie og pokal,​

Henk Smid med Harm fan´t Suydevelt, 2. Præmie.

Jagt & Outdoor 2014, Odense

Også drenterne har fundet vejen frem til OCC. Vi havde fået stand sammen med alle stående jagthunden. Vi fik desværre ikke meget plads at røre os på, klemt sammen på 7 meter i bredte i en bås sammen med gammel Dansk, weimaraner og Vizsla folk. Heldigvis kender vi hinanden godt og alle fik lov til at være fremme til at præsentere sit race. Måske lidt forvirring for folk som kom for at se hundene og ikke ligefrem kunne finde den race men var ud efter. Men selve præsentering af racer på den store sene var vældig godt, stor ros til Harris Jensen, han gjorde virkelig det store forskel på alle områder. Hvad er DJ uden Harris, det var virkelig en fornøjelse at hører Harris snakke om alle de mange hunde som skulle fremvisses. Og især vores race blev omtalt på bedste vis. Nok også den eneste race som arbejde i tæt kontakt til sin fører. Men det ved vi jo godt, os som har en drente J Jeg vil meget gerne takke alle jer som har hjulpet til på messen, det er mange som kom langt hjemmefra og brugt en hel dag på at hjælpe til i vores stand. Tak for det og vi håber at få lidt mere plads næste gang vi bliver inviteret på OCC, hilsen Johanna.

Forårs-anlægsprøver for unghunde – VJP 2014

Så blev den første anerkendte VJP prøve afholdt, lørdag den 12.april 2014 her i Danmark. DDPK har i samarbejde med DMK, LH, KH, DVK og DWK inviteret til forårs-anlægsprøve for unghunde. Prøverne er specielt lavet til unghunde af alle kontinentale racer. Der deltog på prøve i alt 12 hunde fordelt på 3 hold. Prøven blev holdt hos Helge Mortensen i Vordingborg og kl. 8.00 præcis startede vi med fælles morgenmad.

Det var også den allerførste prøve af denne art som jeg var vidne til og jeg er ikke bleven mindre glad for at vi har sagt ja til denne form for afprøvning til vores unge hunde.

Vi kom tidlig af sted den dag, Petra og Harm skulle hentes i Horsens kl. 05:15 og vi skulle mødes med Allan & Aya på Fyn og så samlet i bilen videre til Vordingborg. Det var en dejlig tur, solen var flittig fra morgen stunden og hvad er bedre den er vidne til en flot solopgang lige når man kører hen over Storebælts broen.

Vi var alle 3 nysgerrige om hvordan denne prøve skulle udvikle sig, Allan & Petra havde heller aldrig deltaget på en VPJ prøve. Så det blev jo også noget nyt for dem.

​På denne prøve dømmes der hele tiden​ for ​hunden og ​ikke imod ​hunden, da det er fra dommers side den vigtigste opgave at synliggøre hundens anlæg til senere brug for eventuel avl og avlsarbejde. For at med dennw ene formål at kunne levere de bedste alsidige jagthunde og ikke sportshunde til jægeren.

​Denne prøve skal blive afholdt på vildtrige og velegnede terræner og som den ved Vordingborg og hvor lokale, engagerede jægere og hundefolk på tværs af raceskel havde sørget for optimale rammer for prøvernes afvikling. Hundene bliver testet for følgende anlæg: Spor (sporvilje), næse (næsens kvalitet), søg, stand og letførlighed. Resultatet af de enkelte anlæg angives som en karakter mellem 0 og 12 point. Anlæggene for spor og næsens kvalitet vægtens højest Derudover noteres evt. aggressivitet/skyhed, evt. mangler i henhold til eksteriør ligesom der udføres en skudtest. Hundenes anlæg for at give hals på et varmt spor (spurlaut = Spl.)) el. på synet (sichtlaut = Sil.) af harevildt noteres ligeledes.

​Petra og hendes hund Harm var de yngste på holdet, i en alder af 7 måneden bestod Harm med bravur, 3 små hare spor, flot stand, føling med agerhønse, letførlighed, slet ikke bange for skud, omgængelig med andre hunde og viser også omgængelighed med mennesker hvor han bliver tjekket for tænder og eventuelle fejl på ekstriør, alt var i orden, flot gjort med 68 point i alt.

Allan og hans hund Aya, som er 1 år leverede også en flot præsentation. 

Et rigtig flot harespor, først på varmspor og derefter på syn, langt ud efter hare J Viser flere gange flot stram stand for fasan & agerhøns, godt letførlighed på marken, arbejdsvilligt, ikke bang for skud, omgængelig med både andre hunde og fremme mennesker, flot tandsæt og godt ekstriør, det giver i alt 70 point, flot resultat. 

Man skal jo huske at begge deltager slet ikke viste fra morgenstunden hvad der skulle præsteres og aldrig havde deltaget med deres unghunde i et eller andet form for prøve overhoved.

Alle 12 ungehunde som var til afprøvning i dag bestod, stort tillykke til jer alle sammen.

Hele dagen igennem har alt været meget positiv og alle hunde fik rimeligt med chance for at kunne vise deres anlæg. Jeg har lært en del den dag og håber at vi kan forsætte med denne prøveform her i Danmark. Hvor vi få mange flere dommere som kan se alt det positive i en unghund, frem for at altid fokusere på det negative, vores unghunde fortjener det.

Tak til alle, for den fremragende indsats som i har leveret for at prøven kunne blive en succes. Specielt en stor tak til Henrik Raa og hans Tysk kollegas som gjorde det muligt for alle os at kunne deltager på denne prøve denne dag.​

DDPK’s FORÅRSMARKPRØVE 2014

Klubbens hovedprøve blev afholdt​søndag den 6. april​ved Mollerup, Silkeborg. Der deltog både unghunde, åben klasse og vinderklasse. I alt var der 12 hunde tilmeldt, 8 Drenter, 1 langhår, 1 kleinermünsterlænder, 1 ruhår og 1 korthår. Vejrguderne var gode ved os denne dag, lidt regn fra morgenstunden, men ellers perfekt vind og vejr forhold.

Kim Schrøder var dommer den dag og gjorde et godt stykke arbejde. Vi var lidt uheldige med nogle fugle, hvor hundene gik forbi dem, men det lykkes for 3 af hundene at vise stand og dels rejsning.

​Åbenklasse - Kristian Møller med Hauggaardens Ezau, ruhår, 1. præmie, Fedder Brunhøj med Lystlunds Å-Rikke, korthår 3. præmie. Vinderklasse - Johanna Jongstra med Mosehøjs Bufri Eros, 1. vinder. Unghundeklasse var det Allan Bo Kristensen med Aya som fik opmuntrings-pokalen for et suverænt godt samarbejde på marken. Hare pokalen, som uddeles til den hund som forfølger hare længst, blev Mosehøjs Mazmal Cille som forfulgte den med næsten 100 meter. Tak alle sammen for en dejlig dag i marken og håber vi ses igen til næste år.

5 klubs certifikat udstilling i Jægerspris den 26. januar 2014.

Dommer: Ole Staunskjær

Mellemklasse - Tæve

Mosehøjs Mazmal Cille Dk14445/2012, VG

5 klubs certifikat udstilling i Uldum den 1. februar 2014.

Dommer: Ivar Tang

Hvalpe Klasse - Tæve

Mosehøjs Busmal Molly Dk13490/2013 - SL

Juniorklasse - Tæve

Vindhøj's Feia Dk00003/2013 - VG

Mellemklasse - Tæve

Mosehøjs Mazmal Cille Dk14445/2012 – Excl.

Åben Klasse - Tæve

Mosehøjs Mazmal Fie Dk14444/2012 - Excl.

Veteranklasse – Tæve

Mosehøjs Madi Malene 17021/2005 - VG​​​​​​

Lidt om racen

“Drenten” hører til blandt de stående jagthunde og er en glimrende apportør. Det er en arbejdsivrig hund, men samtidig en god familiehund, som nemt tilpasser sig forskellige situationer.

Har du spørgsmål?

Send en mail til webmaster@drenteklub.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

CVR​: 42089648